Jazz Kamp

Jazz Kamp

Jazz Kamp

Naj te odnese! Jazz Kamp 2015!

NINA STRNAD “Trenutki z Jožetom Privškom”

Vrt Café galerije Pungert

V primeru dežja: Stolp Škrlovec.

Nastopajo:

Nina Strnad, vokal

Lenart Krečič, saksofon

Blaž Jurjevčič, klavir

Primož Grašič, kitara

Aleš Avbelj, bas

Bruno Domiter, bobni

 

»… in je bilo, kot bi posijalo sonce.«

Tako je v enem od intervjujev Mojmir Sepe opisal trenutek, ko se je na oder v okviru koncerta Evropskega jazz orkestra povzpela Nina Strnad, ena najbolj suverenih vokalistk resne glasbe pri nas.

Njena izobraževalna pot se je pričela na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, pod mentorstvom Nade Žgur. Slednji gre pripisati tudi zasluge za Ninino jazzovsko ozadje. Po maturi in diplomi iz ekonomije je svoje glasbene veščine izpopolnjevala na New School for Jazz and Contemporary Music v New Yorku ter končala študij glasbene pedagogike na Konservatoriju za glasbo v Celovcu.

“Trenutki z Jožetom Privškom”

Poklon ustvarjalnosti skladatelja Jožeta Privška. Big Band RTV Slovenija je v Privškovem letu 2017 k sodelovanju povabil izvrstno pevko Nino Strnad in z njo posnel 13 njegovih popevk, od katerih jih je pet šele s tem albumom prvič našlo mesto na nosilcu zvoka. Tokrat se bo Nina Strnad s skladbami, ki jih je posnela z Big Bandom RTV Slovenija, predstavila v mali zasedbi in sodelovanju z odličnimi slovenskimi glasbeniki