Jazz Kamp

Jazz Kamp

Jazz Kamp

Naj te odnese! Jazz Kamp 2015!

EMIL SPANYI & DAVID GAZAROV DUET KLAVIRJEV (H, D, HR), posebni gost ALVIN QUEEN (ZDA), bobni

Prizorišče: Letno gledališče Khislstein, Kranj

 

VSTOP PROST

Ideja za koncert je nastala pred leti, ko sta oba glasbenika Emil Spanyi in David Gazarov prvič skupaj predavala kot mentorja za klavir na Jazz Kampu Kranj.

Tradicionalna sreda v amfiteatru Letnega gledališča Khislstein bo tokrat malo drugačna in sicer se bo pianistoma, nemškemu Davidu Gazarovu in madžarskemu Emilu Spayiju, pridružil  bobnar Alvin Queen in ob spremljavi hrvaškega e-basista Maria Mavrina bodo predstavili zanimiv program.

Nastopajo:

Emil Spanyi (H), klavir

David Gazarov (D), klavir

Mario Mavrin(HR), bas

Posebni gost: Alvin Queen (ZDA), bobni

 

Alvin Queen

Alvin Queen je prizan ameriški bobnar, ki že vrsto let živi v Švici in igra širom po svetu. Pri enajstih letih je kot bobnar že vskočil v skupino Jimmyja Hilla, naslednje leto pa posnel svojo prvo ploščo. Leta 1969 se je pridružil kvintetu priznanega pionirja jazza, pianista Horacea Silverja. Igral je tudi s kvartetom Georgea Bensona. Lista pomembnih imen s katerimi je Alvin Queen igral je neskončna: Dizzy Gillespie, Art Farmer, Dexter Gordon, Roy Hargrove, Dee Dee Bridgewater, Wynton Marsalis….Bil je tudi član tria Oscarja Petersona, ki je o Queenu dejal: »Alvin je pravzaprav komedijant, sposoben videti humor v skoraj vseh okoliščinah. Vsa njegova osebnost temelji na tem. Z njim je pravo veselje igrati, je prvi navdih za moje nove glasbene ideje in mojster na svojem instrumentu«.