Jazz Kamp

Jazz Kamp

Jazz Kamp

Naj te odnese! Jazz Kamp 2015!

GREGOR FTIČAR TRIO, gost PETER SAVIZON, vokal

Prizorišče: Vrt Cafe galerije Pungert, Kranj     

 

GREGOR FTIČAR TRIO

Gregor Ftičar, klavir

Goran Rukavina, kontrabas

Žiga Kožar, bobni

Posebni gost Peter Savizon, vokal

Gregor Ftičar je magistriral iz jazz klavirja na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost (Universität für Musik und darstellende Kunst) v avstrijskem Gradcu. Poleg študija pri prof. Olafu Polziehnu se je udeležil seminarjev pod vodstvom eminentnih jazz glasbenikov.
Imel je priložnost sodelovati z mednarodno uveljavljenimi jazz glasbeniki, igral je v big band sestavihi, v številnih malih jazz sestavih in kot solo pianist.
Kot vodja in sideman je sodeloval v mnogih studijskih snemanjih, radijskih in TV-prenosih,igral je v jazz klubih ter na jazz festivalih. Poleg svoje glavne dejavnosti kot pianist se Gregor v veliki meri posveča tudi aranžiranju in skladanju.

Peter Savizon, prepeva že od rane mladosti. S petjem je odraščal in prepeval v cerkvi, kjer se je pridružil zboru, ki je veliko nastopal. Kasneje se je pridružil skupinam, ki so igrale funk glasbo in že zelo zgodaj, pri svojih 20. letih, odkril ljubezen do jazza in swing glasbe. Kmalu je petje postalo njegov poklic, ki ga z veseljem in veliko predanostjo opravlja še danes.

Sodeluje v različnih malih glasbenih sestavih in  velikih jazzovskih orkestrih. Zaradi žametne barve svojega glasu njegov repertoar obsega tudi uspešnice Nat King Cola, katerega 100. letnico rojstva obeležujemo v letošnjem letu.