Jazz Kamp

Jazz Kamp

Jazz Kamp

Naj te odnese! Jazz Kamp 2015!

BIG BAND BLED in ALENKA GODEC

Prizorišče: Vrt Cafe galerije Pungert, Kranj

 

ALENKA GODEC, vokal

 

ALENKA GODEC priznana pop in jazz izvajalka, je na slovensko sceno vstopila davnega leta 1988, s skladbo ‘Tvoja’. Lanskega novembra je praznovala 50. rojstni dan, decembra pa izdala nov avtorski album. S tem je okronala preko četrt stoletja ustvarjalnega glasbenega delovanja.

Legendarna pevka, ki je po poklicu profesorica nemščine, je v svoji glasbeni karieri nastopala z najbolj znanimi imeni iz sveta jazza in mnogimi vrhunskimi solisti. Njeni albumi so med najbolj prodajanimi v Sloveniji, v svojem repertoarju pesmi ima poleg svojih, še vrsto slovenskih in tujih zimzelenih melodij, flmske glasbe, jazzovskih ritmov ter svetovno znanih pop skladb. (vir: http://www.domavljubljani.com/BLOG/Alenka_Godec/)

 

BIG BAND BLED

Zasedba Big band Bled  je mlada zasedba, ki deluje dve leti.

Je društvo glasbenih zanesenjakov, ki v večini prihajajo iz Bleda in okolice in tudi širše. Gre za klasičen veliki orkester. Društvo Big band Bled je po nastanku mlado (ustanovljeno je bilo oktobra 2016), vendar pa ga sestavljajo prekaljeni glasbeniki, ki igrajo v glasbenih zasedbah kot so: Big band RTV Slovenija, Dixieland band Kranj, Bled Jazz Selection, Stari mački itd. Big band Bled sodeluje z gostujočimi dirigenti in pevci. Umetniški vodja Big banda je Gregor Grašič.

 

To pot bo orkestru dirigiral Primož Grašič, kitarist, aranžer, skladatelj in producent