Jazz Kamp

Jazz Kamp

Jazz Kamp

Naj te odnese! Jazz Kamp 2015!

PAPIR (SLO)

Prizorišče: Vrt Cafe galerije Pungert, Kranj

V primeru dežja: Stolp Škrlovec, Tomšičeva ulica

Ansambel Papir je nastal kot mavrica, sestavljena iz ljudi, ki so se zbrali, da bi preprosto naredili lepe pesmi – pesmi, ki bodo temu svetu nekaj pomenile in mu bodo ostale ter ga še dolgo razveseljevale s svojimi melodijami in zgodbami.

Svet je ustvarjen iz tisočerih barv in eni njegovih najlepših sta zagotovo glasba in poezija. Pokrajine, ki jih ti dve zmoreta skupaj naslikati, so nekaj najlepšega, kar premoremo.

In če te poetične besede zaobidejo kakšno po tej noti neubrano struno, naj govorijo dejstva:

Večkrat nagrajeni dramatik in pesnik Rok Vilčnik, nekoč vizionar in vodja glasbene skupine Patetico, zadnje čase pa tekstopisec trenutno najuspešnejše avtorske glasbenice Neishe, je svojo poezijo vtkal v lucidno izrisane glasbene pokrajine z Prešernovo študentsko nagrado ovenčanega skladatelja Gregorja Stermeckega. Njegovim inteligentnim pop stvaritvam, ki se vehementno sprehajajo med vplivi jazza, soula in bluza ter včasih nosijo v sebi zametke čistega šansona, je skrojil temu primerno aranžersko obleko in ji dodal svoj del karakterja Sebastijan Duh, eden naših najmarkantnejših jazz pianistov, ki je do sedaj sodeloval s številnimi znanimi imeni domače in svetovne jazz scene.

Ana Bezjak je ena najvidnejših mariborskih jazz izvajalk in diplomantka Celovškega konservatorija na oddelku za jazz petje, bolje poznana na jazz odrih v tujini kot v širši domovini in tudi uspešna glasbena pedagoginja.

Odlična združba glasbenikov, ki bo s svojo virtuoznostjo nadgradila avtorsko udejstvovanje zgoraj omenjenih, je gotovo zagotovilo, da se obeta praznik za ušesa – vrhunski bobnar Bruno Domiter, stalni član Jazz orkestra Hrvaškega HGM Jazz Orkestar, eden najboljših slovenskih basistov Tadej Kampl in kitarist ter autor Igor Bezget, že nekaj let eden vodilnejših kitaristov domače scene improvizirane glasbe, jazza ter etno glasbe in seveda že omenjeni Sebastijan Duh na klaviaturi.